Снимка: БТА
fallback

Френският президент Франсоа Оланд осъди остро днешните протести на екоактивисти в Париж, въпреки забраната за масови събирания в столицата след терористичните атаки на 13 ноември, предадоха световните агенции.

"Тези демонстрации не са разрешени. Узнахме, че е имало хулигански елементи, които между другото нямат нищо общо с природозащитниците", коментира Оланд в Брюксел, където участва в срещата на върха ЕС-Турция, посветена на миграционната криза.

Той определи като достоен за още по-голямо съжаление и дори скандален факта, че протестите са били проведени на място за поклонение в памет на жертвите при атентатите на 13 ноември.

След размириците днес френската полиция е задържала общо 208 души след насилието, съпътствало демонстрациите на Площада на Републиката в центъра на Париж, съобщи министърът на вътрешните работи Бернар Казньов, цитиран от Франс прес.

174 човека са били оставени в предварителния арест.

Демонстрациите се проведоха ден преди официалното откриване на международната конференция за климата в Париж и бяха разпръстнати със сила от органите на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

Ето каква е реалната цел на активното мероприятие с бежанците - да се отнемат правата и свободите на хората. Вече властите имат мощно оправдание - опасността от тероризъм, и могат да си позволят каквото си искат полицейщина абсолютно безнаказано. Протестът - най-силната форма за оказване на натиск по време на мандат - вече се забранява. Демокрацията е с единия крак в гроба и идва Корпокрацията.

10

Анонимен

преди 8 години

"... и бяха разпръстнати със сила от органите на реда" и бяха разпръснати със насилие от охраната на олигарсите

9

биров

преди 8 години

Ало,Радио Свободна Европа,къде сте.Колкото по близко сме до вас,все по слабо ви чуваме?

fallback