Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Край на Шенген, означава край и на еврото. За това предупреди председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Според него единната европейска валута не би могла да съществува, ако отпадне принципът за свободното движение на хора.

Според Жан-Клод Юнкер Шенген е в частична кома, но трябва да се съхрани духа му зад идеята. Ръководителят на Европейската комсия се обяви срещу обвиненията след парижките атаки на партии като британската Ukip, че е допуснато "свободно движение на джихадисти и калашници".

По думите му, абсурдно е да се използват трагичните събития в Париж за подобни обяснения. Бежанският поток през последните месеци и терористичните във френската столица преди 2 седмици станаха повод редица държави да въведат граничен контрол и засилени мерки за сигурност.

Междувременно повече от 41 милиона млади африканци на възраст под 25 години са потенциална екстремисти. За това алармира пратеникът на ООН в Африка. Според експерти бедността, масовата неграмотност и липсата на перспектива тласкат хората към имиграция, а много са привлечени към екстремистки групировки.

По темата вижте и видеото на Bulgarian ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Дженъри

преди 8 години

Тоталитарэмът се превърна в НОРМА!!! ФИНАНСОВОТО ФИАСКО, иэмамата с ЕВРОТО, дългата верига от бедствия а сега и бежанците!!! Като цяло ЭАПАДЪТ се препъна и то на равен терен!!! Талоните эа храна ще са неиэбежни!!!

29

tt

преди 8 години

До 35 Какви сънища сънуваш бе момче???Средната учителска заплата в Русс е 12-16000рубли за различните региони.Справка Коммерсант и Ведомости. 50 хил.-това и в кисильовските предавания го няма.

28

до 32

преди 8 години

Пътник е рублата! Скоро един долар ще се разменя за едно кило рубли!

fallback