Снимка: Reuters
fallback

Турските въоръжени сили са наредили на военновъздушните си и сухопътни подразделения да бъдат в готовност след мерките, обявени от руското министерство на отбраната след случая със свалянето от Турция на руски самолет на сирийската граница. Това пише в."Миллиет", като се позовава на телевизия СиЕнЕн-Тюрк, съобщи БТА.

Сред мерките, обявени от руското министерство на отбраната, са прекъсване на всякакви връзки с Турция по военни канали, както и това, че изтребители ще придружават занапред руските бомбардировачи.

Oще по темата
Освен това руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи днес, че руският ракетен крайцер "Москва", оборудван със зенитна система "Форт" - военноморски аналог на С-300, е застъпил на бойно дежурство край бреговете на Латакия и е готов да унищожи всяка въздушна цел, потенциално опасна за руската авиация.

Руските отговорни представители са били уведомени през последните два месеца за пет случая на нарушения на въздушното пространство в района на турско-сирийската граница, посочва в."Миллиет". При тези разговори руснаците са поискали да бъде установена директна телефонна линия между щабовете на двете страни. След обявения от Русия пакет от мерки тази телефонна линия, която е била на път да бъде открита, няма да може да бъде установена.

Вестникът пише и че в отговор на вероятно агресивно поведение на Русия, на дневен ред е въпросът за увеличаване на броя на самолетите, участващи в операциите.

Сред възможните мерки, които биха могли да бъдат предприети, е намиращите се в турската военно-въздушна база Инджирлик американски самолети F-15С, способни да осигуряван въздушна защита, да участват във всички операции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

192

бай Иван

преди 8 години

Ердоган и Давутоглу да изкарат от зандана турските офицери завършили в САЩ които са проамерикански настроени.Втората им стъпка е да не тормозят и избиват кюрдите,подобно на арменсккия геноцид.Третата най-важна стъпка е да си подадат оставката,защото подобно на Хитлер са расисти по отношение на кюрдите.Това правителство е вредно за турския народ и за съседите на Турция.

191

Анонимен

преди 8 години

Шалварите се размърдаха.....мммм...смърди,смърди!!

190

Анонимен

преди 8 години

ТУРСКАТА АРМИЯ БИЛА В ГОТОВНОСТ. НЕ МЕ КАРАЙТЕ ДА СЕ СМЕЯ С ГАЗА СИ.ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ТЕ ОСВЕН КАТО ЧИСЛЕНОСТ НИЩО ДРУГО НЯМАТ И В ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ ГИ ВОДЯТ КАТО СИЛНА АРМИЯ, А ВСЪЩНОСТ:РАЗПОЛАГАТ С СТАРИ ТАНКОВЕ И САМОЛЕТИ АМЕРИКАНСКИ КОИТО ВЪОБЩЕ АМА НИКАК НЕ МОГАТ ДА СЕ СРАВНЯВАТ С РУСКИТЕ.ТОЧНО ЗА БРОЕНЕ ЧАСОВЕ ЩЕ ПРИКЛЮЧАТ С МАЗНИТЕ ФЕСОВЕ БРАТУШКИТЕ.А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО САТАНАТО ТОЙ ГО Е СТРАХ ЗА СОБСТВЕНИЯТ СИ ЖИВОТ.ОТ ГЕРМАНИЯ И АНГЛИЯ СЪЩО ЗАЯВИХА ЧЕ ЕРДОГАН Е САМ.И СЕГА ЩЕ ГО ГЛАСЯТ

fallback