Снимка: Reuters
fallback

Американският президент Барак Обама беше информиран на заседание на Съвета за национална сигурност (СНС), че не съществува конкретна заплаха за САЩ от групировката "Ислямска държава", заяви Белият дом, цитиран от ТАСС.

"Обама свика СНС, за да бъдат обсъдени ответни мерки във връзка с неотдавнашните терористични нападения на "Ислямска държава" (ИД). Президентът беше информиран, че в момента няма никаква конкретна, вероятна заплаха за САЩ от ИД", заяви Белият дом.

На заседанието Обама е бил информиран за това как САЩ могат да засилят сътрудничеството в областта на сигурността и разузнаването със своите партньори въз основа на неотдавнашните преговори на срещата на върха на Г-20 в Турция.

"Президентът инструктира своя екип по национална сигурност да продължи да активизира усилията за унищожаване на ИД", каза Белият дом.

Обама ще свика по-късно днес ново заседание на СНС, на което ще бъде информиран за състоянието на националната сигурност след атентатите в Париж и с оглед на предстоящите празници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

:)

преди 8 години

Че кой ще нарани ръката, която го храни!

11

Анонимен

преди 8 години

Естествено че няма. Няма логика да има

10

Анонимен

преди 8 години

"Няма конкретна заплаха от ИД към САЩ"То рядко пъти отроче ще се заканва на майка си!Нали тя го храни и гледа, готви му, пере го. Как ще заплашва?!

fallback