Снимка: Reuters, архив
fallback

Властите в руската Уляновска област заявиха, че шестима служители на местната авиокомпания "Волга-Днепър" са били убити при нападението срещу хотел в Мали, съобщи Ройтерс, като се позова на агенция Интерфакс.

"Сред многото чужденци, взети за заложници там, е имало граждани на Русия", каза говорителката на министерството Мария Захарова.

Oще по темата

"Сред убитите са шестима граждани на нашата страна, които заедно с 13 граждани на други държави са били разстреляни от бойците в ресторанта буквално в първите мигове на терористичното нападение в хотела", заяви тя.

По думите й са спасени други шестима руснаци. Министерството осъди "това нечовешко престъпление, целящо да дестабилизира обстановката в Мали", и изрази съболезнования на роднините и близките на загиналите.

По-рано днес руският президент Владимир Путин каза, че е необходимо глобално сътрудничество за борба с тероризма след нападението.

При нападението е убит и още един белгийски гражданин. Това съобщи белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс, цитиран от Франс прес.

Засега идентичността му не се разкрива.

Общо тринадесет чужденци са загинали в заложническата криза в хотел "Радисън" в столицата на Мали Бамако.

Сред загиналите има шестима руснаци, служители на компания за товарни превози, трима китайци, служители на китайската държавна фирма за железопътно строителство, двама белгийци, единият от които е бил висш белгийски парламентарен служител, една американка и един сенегалец, служител на петролна компания.

Отговорност за атаката пое групировката "Ал Мурабитун", която през май миналата година се врече във вярност на организацията "Ислямска държава".

Президентът на Мали днес посети атакувания от терористите вчера хотел и отправи призив към сънародниците си да бъдат бдителни, предаде Франс прес.

Той подчерта, че никой никъде по света не е защитен от подобни терористични актове. Кейта нарече терористичните нападения "варварства от миналото", а извършителите "хора, които са решили да скъсат с човечността".

Президентът на Мали посочи, че атаката показва каква глобална заплаха е ИД, която само преди седмица извърши атентати в Париж и отне живота на 130 души.

Малийските служби за сигурност издирват повече от трима заподозрени за нападението, посочиха малийски представители, цитирани от Асошиейтед прес.
 

 


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

Русия вече я мразят колкото Америка ето до там го докара Путин

7

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 12По-добре е да не си прави добро за хората, защото в отговор ще получите от тях само омраза.

6

От Сирия

преди 8 години

Съчувствие към близките на жертвите. Подкрепа за действията на Русия.

fallback