Снимка: bgonair.bg

Турските сили за сигурност са предотвратили мащабен терористичен акт в Анкара. По данни на разузнавателните служби организатори на атаката са бойци на Кюрдската работническа партия.

Турските спецслужби са иззели около 100 кг взривни вещества. Химическата смес нитрометан, която се използва в направата на бомби, е била в контейнери и закопана на територията на окръг Полатли, на 80 км западно от Анкара.

По-рано властите са получили информация за това, че членове на ПКК са присъствали в този район и са заровили известно количество експлозиви. Откриването на мястото стана след дълго наблюдение на един от членовете на кюрдската партия, който е арестуван и е в затвора.

На 10 октомври в Анкара стана най-мащабния за цялата история на Турция терористичен акт. Две камикадзета, свързани с терористичната групировка "Ислямска държава", се взривиха в тълпа протестиращи в близост до железопътна гара. Загинаха над 100 души, пострадали бяха около 300.

Междувременно в Русия обмислят да въведат смъртното наказание за терористите. Лидерът на партията "Справедлива Русия" Сергей Миронов ще предложи да бъде вдигнат мораториума върху смъртното наказание по отношение на терористите.

Идеи да се върне смъртното наказание, което бе отменено от Елцин, започват да добиват все по-голяма популярност в Русия от 2013 година насам.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase