Снимка: БТА
fallback

Френският премиер Манюел Валс призна, че властите не знаят дали в Париж и района все още има хора или групи, свързани с терористичните атаки в столицата в петък, предаде Ройтерс. Затова "заплахата все още е тук", подчерта той пред телевизия Франс 2.

Френските власти не знаят и дали заподозреният за нападенията Салах Абдеслам е във Франция или Белгия.

"Някои от извършителите на атаките в Париж са се възползвали от бежанската криза, за да се вмъкнат във Франция”, призна още Валс, цитиран от Франс прес. Той допълни, че други вече са били в Белгия и Франция.

Шенгенската система за свободно движение ще бъде поставена под въпрос, ако Европа не поеме своите отговорности за охрана на границите, подчерта Валс на фона на дебатите за пропуските, които са позволили на предполагаемия организатор на атентатите, ликвидирания вчера в парижкото предградие Сен Дени Абделхамид Абауд, да снове между Европа и Сирия.

Както вече стана ясно, страните от Европейския съюз, начело с Франция, ще поискат на извънредната си среща на равнище министри на вътрешните работи в Брюксел утре бързо преразглеждане на правилата на Шенгенското пространство за свободно движение.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Аз

преди 8 години

"Терористите се възползваха от бежанската криза"... Това е безумие!Бежанската "криза" е изкуствено създаден фактор за проникване на терористични елементи на територията на Европа.Всичко, което се случва,е добре планирано и случващите се събития по отношение на бежанската вълна са сателитни действия на терористична инфилтрация и мащабен проект за глобално ислямизиране на Европа.

19

Анонимен

преди 8 години

Ето докъде доведе двуличието на политиците. САЩ доволно потриват ръце, че най-после съсипаха Европа, на която толкова много завиждаха за древната й култура, за стила и интелигентността й. На стария континент народите, сити и самоуверени, се оставиха като хипнотизирани да ги залъжат и да ги вкарат в омагьосан кръг, от който скоро няма да излязат. Само страните от Източна Европа, достатъчно патили и живели в непрекъснати борби, останаха трезви и правят опити да се съпротивляват на общото безумие.

18

Анонимен

преди 8 години

Оказва се, че и в Брюксел, и в Париж много добре са знаели кои са опасните елементи, къде са ходили, откъде са се върнали, къде живеят, с кого са свързани, разполагали са със снимки и доказателства. Нека обяснят на близките на загиналите млади хора по кафенета, мач или концерт, защо са мълчали и какво са чакали! Може би да се интегрират? Сега всички политици в един глас ревнаха: много е голяма заплахата, може и химическа атака да последва, с бежанците нахлуват и терористи! Да, ама е много късно!

fallback