Снимка: Reuters
fallback

Русия ще разработва ударни системи, способни да преодоляват всяка противоракетна отбрана (ПРО). Това обяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Oще по темата
"Ние ще работим и над система за ПРО, но на първия етап, както вече неведнъж сме казвали, ще работим над ударни системи, които са в състояние да преодоляват всякакви системи за ПРО", каза той на съвещание за развитието на въоръжените сили, организирано в руския черноморски курорт Сочи.

Според Путин истинската цел на изгражданата от САЩ противоракетна отбрана е да бъде неутрализиран ядреният потенциал на Русия.

"Позоваването на иранската и севернокорейската ядрени заплахи е само прикритие за истинските планове (на Вашингтон)", отбеляза президентът.

Според него разширяването на системата за ПРО на САЩ е опит да бъде подкопан съществуващият паритет в областта на ракетно-ядрените оръжия, а по същество - да бъде разклатена цялата система на глобалната и регионалната стабилност.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Алекс

преди 8 години

Бомба, руснаците се активизират в преодоляването на противо ракетна защита, американците в усъвършенстването на противо ракетна защита. Да се чуди човек защо толкова плашат с настъплението на запада в Русия...

114

РЕАЛНО

преди 8 години

""""Путин: САЩ целят неутрализиране на ядрения ни потенция""""...само заглавието е достатъчно да разберем,че пак имаме измислици-написани в нашите медии---не е казал "потенция" ....а потенциал---ядрен потенциал....И точно ядреният потенциал е гаранция за мира в света-----това за шорошите отдолу.....Точно със такъв ядрен потенциал,се постига равновесието-без което,досега да беше унищожен целият свят.Да не забравяме,че САЩ са единствените,които са използвали ядрено оръжие срещу мирно население....

113

Анонимен

преди 8 години

От Русия само оръжия за масово унищожение, да не стане накрая като Садам, за това се плаши Путин с ядрения си потенциал

fallback