Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин остава най-влиятелният човек в света според класацията на сп. "Форбс", която той оглави трета поредна година, предаде Франс прес.

Още по темата
На второ място е канцлерът на Германия Ангела Меркел, която се изкачва с три места, а на трето е президентът на САЩ Барак Обама, който губи едно.

Владимир Путин "продължава да доказва, че е един от редките хора в света, които могат да си позволят да правят каквото искат", пише "Форбс".

Наложените на Русия международни санкции "удариха рублата и потопиха Русия във все по-дълбока рецесия, без ни най-малко да го отслабят", продължава списанието в коментар в сайта си и припомня, че рейтингът на Путин в Русия остава много висок.

Решението на Путин да окаже помощ на сирийския президент Башар ал Асад с въздушни удари срещу неправителствени сили е усилила популярността му и в международен план.

Сред новопоявилите се в годишната класация на "Форбс" са кандидатът за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ Доналд Тръмп, който е на 72-ро място.

Най-зрелищният нов участник в класацията от 2014 г., лидерът на джихадистката групировка "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади сега е на 57-о място, след като беше 54-ти миналата година./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase