Снимка: Reuters
fallback

Британските спецслужби смятат, че бомбата в разбилия се на Синайския полуостров руски самолет А321 вероятно е била заложена преди излитането от египетското летище Шарм ел Шейх.

Британските експерти смятат, че взривното устройство вероятно е било заложено в багажното отделение на самолета, пише Би Би Си.

Версията за бомба се появи в британските служби след прехващането на редица съобщения, обменени между ислямисти на Синайския полуостров.

Oще по темата

Точната причина за катастрофата не е известна. От Кремъл по-рано заявиха, че версии за причините за разбиването на самолета може да издига само следствието.

Както заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, всички останали предположения представляват непроверена информация и спекулация.

По този начин от Кремъл коментираха изявленията на британските власти, че причината за разбиването на руския самолет в Египет може би е бил взрив на борда му.

Великобритания вече отмени полетите от и за Шарм ел Шейх. Британците ще бъдат изведени от Египет днес, но без багаж, в самолета се разрешава да бъде внесен само ръчен багаж.

Според Би Би Си, макар че британските власти засега не са се отказали окончателно от версията за техническа неизправност на борда на разбилия се самолет, те са склонни да смятат, че това е малко вероятно.

Спецслужбите на Великобритания имат подозрения, че някой, който има достъп до товаренето на багажа в самолета, е сложил взривно устройство в багажното отделение непосредствено преди излитането на самолета от летището в Шарм ел Шейх, посочва експертът на Би Би Си по въпросите на сигурността Франк Гарднър.

Самолетът Еърбъс А321 на руската авиокомпания Когалимавиа се разби на Синайския полуостров на 31 октомври. Загинаха всичките 224 души, намирали се на борда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Боби

преди 8 години

До коко 51Защото КОКО това дето го показват по филмите как гърмят като пукани двигателите на практика не е вярно. Реактивния двигател е една тръба като в началото имаш нормално налягане в края имаш повишено налягане и температура. Цялото гориво на двигателя свършва за секунди.Единствените опасни неща са счупени лопатки от двигателя. При пътнически самолет имат 1/4 вероятност да уцелят корпуса. Или дупка в корпуса или в резервоара който между впрочем е проектиран да се само запушва и издържа

35

коко

преди 8 години

Според мен има странни опити от руска страна да се изкара машината виновна.Четох глупостите на един руски саит как двигателя се саморазрушавал.....!!Защо им е трудно да приемат истината-бомба на борда

34

Боби

преди 8 години

До *** 49Рана има в ЖИВО ТЯЛО "ГЕНИЙЧЕ" в мъртво тяло или т р у п има пробойни, счупвания, разкъсвания

fallback