Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия е разположила в Сирия зенитни ракетни системи за отразяване на евентуален удар по своите сили там, както и за предотвратяване на отвличане на боен самолет. Това заяви главнокомандващият Въздушно-космическите сили на Русия генерал-полковник Виктор Бондарев.

„Взели сме предвид всички възможни заплахи. Изпратихме там не само изтребители, щурмовици, бомбардировачи, хеликоптери, но и зенитни ракетни системи. Защото са възможни различни форсмажорни обстоятелства“, каза Бондарев в интервю за „Комсомолская правда“.

Генералът обясни, че една от тези възможни извънредни ситуации е отвличане на самолет и удар по руските военни в Сирия. „За това трябва да бъдем готови“, каза той.

Освен това Виктор Бондарев опроверга твърдения в медиите, че на руските летци в Сирия не им достигат ракети. По-рано в медиите беше съобщено, че в един от заводите от руския отбранително-промишлен комплекс се работи на три смени, тъй като на пилотите в Сирия не им достигнали ракети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 8 години

Коментатор 82, другарю, защо за въпроси задаваш, е отговора е такъв, ДО СЕГА В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО НЕ Е ИМАЛО ДЪРЖАВА ДА СЕ Е ХВАНАЛА С РУСИЯ И ДА НЕ Е ЗАВЪРШИЛА С БЕДНОСТ В НАЙ ДОБРИЯ СЛУЧАЙ ИЛИ РАЗПАД, ГЕНОЦИД, НАРОДНО ИЗСЕЛВАНИЕ, от България до Сирия, през югославия, т.е. бивша Югославия, САЩ не дължат нищо на Украйна, късно се сетиха за НАТО украинците, Русия бе подписала 1994 Будапеща договора за националната цялост на Украйна ако си предаде ядренитеоръжия, никой не вярва на руси

71

Анонимен

преди 8 години

До kokospa83, страха е голяма сила при аутистите, а има защо, само турците имат половината от самолетите на Русия, а чичо ти Сам поне 4, 5 пъти самолетите на Русия, тотал бройки, остави джуджето да не се плаши

70

Пояснение

преди 8 години

До Анонимен 4За съжаление това е истината. Те отмъщават подло на всеки, който им противоречи и пречи на плановете. Затова падат и малайзийските самолети, защото Малайзия беше първата държава признала Палестина. Шарли Ебдо също беше тяхно дело , за което по традиция обвиниха мюсюлманите. Както и за кулите на Търговския център, където няма загинали евреи. Всички са били предупредени.

fallback