Снимка: bgonair.bg
fallback

Взривно устройство на борда е най-вероятната причина за катастрофата на руския самолет над Синайския полуостров. Това твърди американската агенция за анализи и разузнаване "Стратфор" в свой доклад, цитиран от CNN.

Според агенцията трагедията не е била причинена от техническа неизправност, тъй като в такъв случай пилотите на самолета са щели да бъдат в състояние да маневрират и да избегнат катастрофалните последици.

Според агенцията алтернативните сценарии са малко вероятни. Затова засега най-правдоподобното обяснение за катастрофата е наличието на бомба на борда. Така "Стратфор" на практика елиминира възможността, че джихадистите в Синай са свалили самолета чрез ракети.

От агенцията отбелязват, че преди време бунтовниците в района са успели да използват преносими зенитно-ракетни комплекси, за да свалят египетски хеликоптер, като са изстреляли ракети и срещу израелски самолет. Въпреки това, съгласно първите резултати от дешифрирането на черните кутии, самолетът не е бил ударен от обект на земята, допълват анализаторите.

Междувременно от Ирландската въздухоплавателна администрация съобщиха, че разбилият се самолет е преминал успешно проверките за сигурност. Именно в това ведомство през април 2015 г. е проведена техническа проверка на самолета, а сертификатът за летене е бил удължен с още една година. Машината е била официално регистрирана в Ирландия, където той е преминавал комплексно техническо обслужване.

Заради трагедията, при която загинаха 224 души, властите в Санкт Петербург решиха траурът да бъде удължен до 5 ноември. Заместник-губернаторът на Санкт Петербург Игор Албин обяви, че семействата на загиналите членове на екипажа на катастрофиралия в Египет руски самолет ще получат еднократна компенсация от 14 200 евро.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:



Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 61За съжаление си много прав. Зад всичките тези взривявания на самолети има една и съща ръка. И цялата война в Сирия се води заради тях, за да се разширят по проекта велик Израел. Това е етническо прочистване за освобождаване на територии. Понеже омръзнаха на цял свят да убиват палестинци и се правятна жертви, тръгнаха в друга посока. А малайзийските самолети "катастрофират" понеже Малайзия е първата държава признала Палестина. САЩ етнически прочисти индианците и има богат опит

43

Анонимен

преди 8 години

66.Одисей ,Русия има силно развита тежка и ндустрия , не само са добри по строителство на енергийни обекти !По време на кризата в САЩ им даваха пари , както и предложения за съвместни корпорации в стоманената индустрия ! В момента отчитат влиянието на Русия в Близкия Изток , защото имат там база от 50 години !Не могат да заобиколят Русия .

42

Анонимен

преди 8 години

До Одисей 66, 67,68, 69 and so long... Кой иска да се отговори ? Никой, не е ли така? Защо се спори с механизма? Това е напълно безсмислено. Напред, Одисейчо!

fallback