Снимка: архив Reuters
fallback

От днес Румъния е в тридневен траур заради фаталния инцидент, който отне живота на 27 души. През деня вчера десетки отидоха до мястото на трагедията, за да оставят цвете и запалена свещ, включително румънският президент Клаус Йоханис.

Oще по темата

27 души загинаха, а близо 200 са в болница след пожар в дискотека в Букурещ. Огънят лумнал малко след полунощ по време на концерт на група "Goodbye to Gravity".

Смята се, че пожарът е причинен от фойерверки, възпламенени в закритото пространство, макар групата да не е имала официално разрешение за това.

Сцената се запалила за секунди и пламъците стигнали до тавана. Дървената конструкция се срутила върху хората, които са се задушавали от гъстия дим.

В дискотеката е имало близо 400 души. Заведението се помещава в подземието на стара фабрика за обувки, която има два тесни изхода, съобщава bTV. В паниката започва блъсканица, при която мнозина са пострадали, а много са загубили живота си на път за изхода.

Това е една от най-ужасните трагедии, сполетявали Румъния в последните десетилетия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

vlady

преди 8 години

Не става ясно защо е използван лесно запалимият полиуретан вместо по-качествени труднозапалими звукопоглъщащи плоскости. Ако имаше такива нямаше да се стигне до сериозни инциденти.

6

Жоро

преди 8 години

До ХА-ХА-ХА !Нито един не е бил с маски! Концертът не е имало нищо общо с Хелоуин! Недейте! Това е ужасна трагедия, за която са виновни онези от властта и институциите, позволили този клуб да дайства без разрешителни от пожарна и без гасителни системи! И вече жертвите са 29! Господ да ги пази!

5

Анонимен

преди 8 години

Пищните декори и съпътстващи ефекти са неизменен атрибут на посредствеността в сценичното изкуство, български израз на която са мутафчиевщината и токмакчиевщината. Трагедията в Букурещ за пореден път демонстрира зловещите страни на тази посредственост.

fallback