Снимка: БТА

Общ преглед

Египетските власти са открили и двете черни кутии на руския пътнически самолет, който днес се разби на Синайския полуостров, съобщи на пресконференция министърът на гражданската авиация, цитиран от Ройтерс.

Обикновено на всеки самолет има по две черни кутии - една за записите от пилотската кабина и една - за данните за полета. По-рано египетските власти съобщиха, че са открили само една от черните кутии, припомня Ройтерс.

Още по темата

Египетският премиер Шериф Исмаил каза, че е прекалено рано да се говори за причините за катастрофата на самолета, разбил се тази сутрин в Синай, преди специалистите да са проучили записите от намерената черна кутия на самолета, предаде ДПА, цитирайки вестник "Ал Ахрам".

На мястото на катастрофата са намерени 129 тела, съобщи премиерът. Минимални са шансовете да има оцелели, каза той, цитиран от Ройтерс.

Египетският министър на гражданската авиацията Хосам Камал каза, че от самолета не е бил подаден сигнал за бедствие. Комуникацията между самолета и египетския въздушен контрол е била нормална и е продължила, докато самолетът изведнъж не е изчезнал от радарите, каза министърът, цитиран от вестник "Ал Ахрам".

Египетските власти ще разследват катастрофата на руския самолет. Съдействие ще им окаже Междудържавният авиационен комитет (МАК) и Росавиация, съобщи днес представител на Руската федерална агенция за въздушен транспорт (Росавиация), цитиран от ТАСС.

"По-нататъшното разследване ще направи египетската страна във взаимодействие с МАК и Росавиация", допълни същият източник.

По-рано със самолет на министерството на извънредните ситуации за Египет излетя ръководителят на Росавиация Александър Нерадко.

Към полунощ за Египет ще излети самолет на министерството на извънредните ситуации, с който до Санкт Петербург ще бъдат транспортирани телата на загиналите, допълва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар