Снимка: архив, Reuters
fallback

Турската армия съобщи, че нейни самолети са свалили летателен апарат с неидентифицирана националност, който е навлязъл на три километра в турското въздушно пространство на границата със Сирия, след като преди това към него били отправени три предупреждения, съобщава в."Миллиет".

В съобщението се посочва, че летателният апарат е бил свален от турски самолети, патрулиращи по границата,  в съответствие с правилата за реакция на турските въоръжени сили на трансгранични заплахи.

В съобщението се изтъква, че турските въоръжени сили решително изпълняват задълженията си в рамките на тези правила.

Установено е, че сваленият летателен апарат е безпилотен самолет, посочва в."Миллиет", цитиран от БТА.

Междувременно Москва съобщи, че всички руски самолети, действащи в Сирия, са се завърнали в авиобазата, а безпилотните самолети функционират в планов режим. Това  заяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

ВЪЗДУХОВ

преди 8 години

НЯМА ДОКАЗАТЕСТВА,НО ИМА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ТУРЦИЯ,НО АКО ТЕ НАРУШАТ ВЪЗДУШНОТО НА СИРИЯ ТРЯБВА ЛИ ВЕДНАГА ДА БЪДАТ СВАЛЕНИ,Е МОНОГО СЕ НАДУВАТ,ПРЕДИ ДА СЕ НАМЕСИ РУСИЯ,ТУРЦИЯ СИ ЛЕТЕШЕ КАТО ОТ ТЯХ СИ,А СЕГА МНОГО ПУШЕК ВДИГАТ.ТЪРСЯТ ДУШИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ СИРИЙЦИ.ТО СЕ ВИЖДА ПО ФИЛМИТЕ КАК СИРИЙЦИТЕ СЕ РАДВАТ ,КАТО МАЛКИ ДЕЦА ,ЧЕ РУСИЯ ИМ ПОМАГА,КАКТО НАС ПРЕЗ РУСКО ТУРСКАТА ВОЙНА.МАЛКО СЕ КОРЕГИРАЙТЕ ГОСПОДА ДЕМО КРАДИ.РУСИЯ В МОМЕНТА ПРАВИ НОВА ИСТОРИЯ НА ДЪРЖАВИТЕ ОКОЛО СИРИЯ.

37

Аз Малдив

преди 8 години

До Анонимен 61Не съди за хората по себе си. Това, че си продал душата си на някого, не значи, че всички българи са като теб. В случая само дадох безпристрастна прогноза, която едва ли е русофилска, ако малко си размърдаш мозъка.

36

Анонимен

преди 8 години

Хайде комшу, хаирлия да е! Другия път СУ!

fallback