Снимка: архив, Reuters
fallback

Посолството на Русия в Дамаск беше подложено на минометен обстрел. Няма пострадали при обстрела, съобщи за РИА Новости служител на дипломатическото представителство. Причинени са материални щети.

В този момент симпатизанти на сирийското правителство са се били събрали пред сградата на посолството, за да благодарят на Москва, че се е намесила в Сирия, съобщи Асошиейтед прес.Обстрелът е предизвикал паника сред събралите се около 300 души, съобщи фотограф на Франс прес от мястото на събитието. Хората се разбягаха и в същия момент трети снаряд се взриви в околността, предаде репортер на АП.

По-късно руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва разчита, че виновните за обстрела на посолството на Русия в Дамаск ще бъдат открити. Лавров заяви също така, че Москва оценява обстрела на руското посолство като терористичен акт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ЦРУ-МРУ

преди 8 години

Познайте кой е поръчал обстрела...е как кой, разбира се Бангладеш, най-много да е Танзания.Нали няма "будали" дето да си мислят, че ЦРУ-то я е поръчало, неее, не може да бъде!

14

Анонимен

преди 8 години

"Ще завали градушка от руски ракети"То аслъ като градушка.Целят се в Сирия, а улучват Иран. Епохално постижение. Следващия път ракетите могат да тупнат направо на Червения площад. И познайте кой ще е виновен... Американците, разбира се.

13

РАД

преди 8 години

До 10Още няма да я настъпи мотиката. Ще я настъпи, когато започнат да връщат руски войници в ковчези

fallback