Владимир Чуков. Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Атентатът в Анкара е част от предизборните сблъсъци в Турция. Това мнение изрази арабистът проф. Владимир Чуков в предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

По-рано днес при терористична атака в турската столица загинаха над 80 души, а близо 200 бяха ранени.

„Със сигурност трябва да гледаме Турция в предизборен контекст. Ако си припомним предишните парламентарни избори, сходни неща се случиха тогава в Диарбекир. Отново няколко дни преди изборите тогава“, каза още Владимир Чуков.

По думите му силите, които си противоборстват тогава и сега са сходни. „Това са предизборни сблъсъци, предизборни кървища“, допълни Чуков.

„Преди 20 дена имаше една проправителствена демонстрация, която беше против терора. Сега демонстрацията е за мир, т.е. имаме обратен знак. За съжаление това са избори по турски“, каза още Владимир Чуков.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 8 години

Ако "професорът" се беше родил в днешни дни сигурно нямаше да се казва "Владимир", а "Патрик" или нещо по-засукано и евроатлантичаско... Виден представител на комунистическата каста... Такива са раждат с едната идея и майка си да продадат, но да са със силните на деня!!!

44

каймакАМ

преди 8 години

До анон. От 2500 години до днес , турците са създали 134 държави и една от тях е България. Не се сърдете на мен ,а на президента на Казахстан , Нурсултан Назарбайев . Дори и едно клипче има по темата . Цялата тази история започва с едно изказване на Путин , че казахски народ не е съществувал и че е било измислица. Последвала е светкавична реакция от страна на петте средно азиатски държави. Българите са в списъка като " Болгарское ханство ...... Хан Курум " . Четете бързо , че ще го изтрият това.

43

Anon

преди 8 години

Хаха турците били градили империи. Едно е да грабиш друго е да го задържиш щото за това се изисква цивилизация. Нещо дето вие турците нямате няма инда имате. Справки- Чингиз хан.

fallback