Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Управлението на външните граници на ЕС, политиката за връщане на мигранти и напредъка по мерките срещу бежанската криза обсъждат в Люксембург вътрешните министри на страните от ЕС. Междувременно Световната банка прогнозира, че миграционната вълна може да увеличи глобалния просперитет. 

На съвета вътрешните министри ще се съсредоточат предимно върху системата за връщане на мигрантите в родината им. По време на заседанието ще бъде представен и напредъкът по разпределението на 40 000 души, нуждаещи се от международна закрила.

Миграционната вълна може да промени икономическото развитие на света, да сложи край на бедността и да увеличи глобалния просперитет. Такава прогноза прави Световната банка в случай, че потоците от мигранти обаче бъдат правилно регулирани и насочени.

Световният мониторингов доклад за 2015/2016 година показва, че в света се наблюдава демографско неравенство. Причината е, че населението в развитите държави намалява, а в слаборазвитите се увеличава. Именно за това от Световната банка прогнозират, че ако за миграционната вълна бъдат приложени правилните политики, тя има реалната възможност да се превърне в двигател на икономическия растеж. Статистиката показва, че мигрантите работят усилено и допринасят повече с данъците, които плащат, отколкото да консумират социални придобивки.

По темата чуйте и видеото на Bulgaria ON AIR.

Още новини от "Свят" четете в bgonair

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Истината е, че евроохлювите не могат да се справят и с групи от о стотина души и капитулират. какво остава за стотици хиляди.*** остават завинаги.

9

ЕБАЛСЪМГИВТАЛИБАНИТЕ

преди 8 години

ЕС ще обсъжда как да връща мигрантите в родината им...С МНОГО И ЯКИ РИТНИЦИ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ БОЙ С ТОЯГИ.!!!

8

Анонимен

преди 8 години

Връщането е просто, обръщаш лодките им.В смисъл не да издавиш пътниците, макар че те за това са си платили. Не извозваш пътниците до Европа, а ги извозваш до брега на най-близката арабска държава.Не ги искат ли? Че европейците искат ли ги? Защо да ги доставят насам като не ги искаме?Още малко остава и при първите избори във всяка европейска държава, с изключение на Унгария и Чехия, ще спечелят крайните националисти!

fallback