Снимка: архив Reuters
fallback

Бойците от терористичната организация „Ислямска държава“ евакуират своите семейства от сирийския град Ракка, който е провъзгласен за тяхна столица, към иракския град Мосул. Това пише ливанският вестник Al Akhbar, цитиран от ”Фокус”.

След началото на руските военновъздушни удари в района на Ракка терористите са започнали да евакуират семействата си в Ирак.

Според изданието в редиците на терористите „цари смут“. Те напускат своите щабове и бункери, страхуват се от нови въздушни удари и се укриват по жилищни райони.

„Ислямска държава“ няма ефективна противовъздушна отбрана. Единственото, с което терористите разполагат са зенитни оръдия, които не могат да достигнат руските изтребители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

soso

преди 8 години

До ШопМного добре е направила.Показа истинското лице на исляма.

126

П.Петров

преди 8 години

Обективната истина е, че Щатите не искаха да унищожават ИД, а само да я ограничават с цел да свалят Асад, това би било от полза на Израел, Саудитска Арабия,Турция и самите Щати. Политиката им в региона е непоследователна, недовършена с дълбоко неразбиране на мисленето на широката маса живееща в тоталитарни режими(в това число и на Русия).Русия от друга страна има съвсем ясна и последователна позиция, да задържи Асад, като запазва базите и добрите си отношения с шиитите.Путин няма да се спре с ИД и Щатите ще понесат огромен провал в региона.

125

Българин

преди 8 години

Напред с братска Русия!

fallback