Александър Лукашенко. Снимка: Reuters
fallback

Беларус осъжда стремежа да се натрапва на една или друга държава определен модел на развитие и износа на "цветни революции". Това заяви беларуският президент Александър Лукашенко, говорил пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк, предаде ТАСС.

"Поради намеса отвън, износ на "цветни революции" и изкуствена смяна на режими страни, стабилни преди това, затънаха в хаос и анархия. Всичко това се прикрива с демокрация", каза Лукашенко.

По думите му "вместо обещаната демокрация и процъфтяване хората в тези страни са подложени на ужасни страдания и принудени да се спасяват чрез бягство".

"Тълпи от мигранти щурмуват днес Европа. Това също стана остър международен проблем", посочи беларуският лидер.

"Днес всички ние все повече зависим един от друг (. . .) Действията на една държава пряко засягат интересите на много други. Няма вече неуязвими страни", констатира той.

"В момента липсва ефективна система от спънки и противовеси", заяви Лукашенко.

"Държавите, претендиращи за световно лидерство, за жалост, не могат да избегнат съблазънта да използват сила и икономически шантаж за подсигуряване на собствените си интереси", отбеляза той. Поради това "светът опасно се е доближил до фактически отказ от принципите на международното право, затвърдени в Устава на ООН", добави беларуският президент.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

222

преди 8 години

До Свиной от Ахуелой бла-бла-бла

17

Анонимен

преди 8 години

Джуджето държи на каишка тоя лонгур Лукашенко.

16

Анонимен

преди 8 години

браво на Лукашенко!!!!!!

fallback