Снимка: архив, Reuters
fallback

Германската компанията за автомобилно оборудване Бош е доставила през 2007 г. на Фолксваген софтуера, който е в основата на скандала с двигателите, заблуждаващи тестовете за вредни емисии. Компанията е предупредила, че инсталирането му на автомобили би било незаконно, съобщи Франс прес.

Oще по темата

Компания Бош е доставила софтуера, "предвиден само за вътрешни тестове на компанията", пише германският в. "Билд", цитирайки документ на Бош от 2007 година. Фолксваген е инсталирал доставения софтуер, за да заблуди тестовете за замърсяване на околната среда.

Представител на Бош е отказал коментар за реакцията на Фолксваген на предупреждението, позовавайки се на поверителността на търговските отношения между двете компании.

Фолксваген призна тази седмица, че 11 милиона дизелови автомобили на компанията са снабдени със софтуер, целящ да заблуди тестовете за замърсяване на околната среда, припомня АФП.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

А-такаааа

преди 8 години

Еййййй сегъъъъ си купа ШАВРО-ЛЕТЪЪЪхххххххх:D

34

БОШняк

преди 8 години

Да бе, за тестови цели бил.... това не са ли детски приказки? Не може Бош да не са били наясно, какво става. Вината може да е изцяло на VW, но със сигурност и в Бош има хора, кото са наясно със ситуацията от самото начало.

33

Анонимен

преди 8 години

Всъщност истината е друга. Има едни хора, които целят да прекършат Европа. То не бяха изтощаващи кризи в Украйна, то не беше криза за газ, то не бяха атентати, то не бяха бежанци... сега и икономиката удариха. Първо Фолксваген, после БМВ (нищо не пишете, ама и при тях откриха софтуер, даже 5 пъти по-лош). Целта е да се вкарат червеи в икономиката на Германия и да стане червива цялата. Кой ли има сметка от това? Ами който създаде Югославия като противовес! И който искаше ЕВРО-то да убие марката!

fallback