Снимка: Reuters

Популярността на германския канцлер Ангела Меркел в страната намалява за пръв път до четвърто място сред политиците, съобщава германското списание Spiegel, като се позовава на две проучвания - TNS Forschung и ZDF Politbarometer.

Популярността на Меркел пада рязко заради начина на управление на кризата с бежанците, коментира Ройтерс.
Меркел е обвинявана от съюзниците си в Бавария, входна точка за повечето мигранти – и някои източноевропейски страни от ЕС, за насърчаването на притока на хора, давайки им зелена светлина да пристигат в Германия. По последна официална информация Берлин очаква 800 000 мигранти и бежанци от военни конфликти да влязат в Германия само през 2015 г.

На първо място по популярност в страната е външният министър Франк-Валтер Щайнмайер с 67%. Втори е министърът на финансите Волфганг Шойбле с 56%, а трети – федералният президент Йоахим Гаук с 64%. Ангела Меркел е на четвърто място в класацията с 63%, губейки 5 процентни пункта от юни насам, пише Spiegel.

Това е най-лошият ѝ резултат за периода, в който е канцлер. Меркел управлява Германия от 2005 г. и се очаква да поиска четвърти мандат през 2017 г., припомня Ройтерс.

Всичко от света на икономиката четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase