Снимка: архив, Reuters
fallback

Около 8000 мигранти са пристигнали вчера в Унгария от югозападния съсед Хърватия. Това съобщи днес на пресконференция унгарският висш съветник по сигурността Дьорд Баконди, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

По думите му те са били регистрирани в съответствие със законите на ЕС. Преди тях от януари в страната са влезли над 200 000 мигранти, пише БТА.

Баконди добави, че не очаква мигрантският поток от Хърватия от отслабне през идните дни.

Oще по темата

На същата пресконференция в Югозападна Унгария правителственият говорител Злотан Ковач заяви, че Хърватия не е успяла да организира правилно мерките за контрол на границата на ЕС и по този начин е подвела и Унгария, и ЕС. Той отбеляза, че страната нарушава правното си задължение да защитава границите на съюза. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

456

преди 8 години

До Анонимен39"Трябва да подадем ръка на бежанците. Това са европейските ценности."И от кога ценност за християнска Европа е да стане *** на арабски нашественици! Май не си разбрал правилно идеята на кръстоносните походи! Ама споко,те и в брюксел нещо се объркаха!

35

До Анонимен

преди 8 години

Ти още не си я видял бежанската вълна и по-добре се моли на Путин да не я видиш! Защото 80% от населението на Сирия са се скупчили на 30% контролирани от Асад територии, за да се крият от откачалките. Това са болшинството хора, включително сунити, които искат светска държава и образовани (не чершафосани) жени. Ако Асад падне, всички християни, мусюлманите шиити, алавитите и т.н. ще бъдат изклани останалите ще бягат.

34

Анонимен

преди 8 години

молете се за тежка, много тежка зима

fallback