Снимка: Reuters
fallback

Словакия въвежда мерки за контрол на границите си с Австрия и Унгария заради притока на мигранти, съобщи чешкият министър на вътрешните работи след среща със словашкия си колега, предаде Франс прес.

Подобно решение взе снощи и Чехия.

Oще по темата

На срещата между чешкия вътрешен министър Милан Хованец и словашкия му колега Роберт Калиняк двете страни "бяха единодушни, че квотите (за приемане на мигранти) са безсмислени, особено в контекста на последните мерки, които предприе Германия по границата си", посочи в комюнике чешкото министерство на вътрешните работи.

"Със Словакия приемаме незабавно мерки по границата с Австрия. Словакия е въвела мерки и по границата си с Унгария". "Ще приспособим тези мерки според ситуацията. Споразумяхме се да обменяме по-интензивно информация", се казва в комюникето.

Чехия и Словакия са транзитни страни за мигрантите, които пътуват към по-богати страни от ЕС като Германия и Швеция. Двете държави наред с Полша и Унгария отхвърлиха задължителните квоти, предложени от Европейската комисия и подкрепени от Германия.

Берлин въведе вчера граничен контрол по границата си с Австрия, което може да подтикне мигрантите да заобиколят през Словакия и Чехия, за да стигнат в Германия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

Трябва да завардим границата с Сърбия или Румъния защото скоро от там ще влязат тези които ще връщат

4

Atb

преди 8 години

Ами краино време беше хората да покажат че не са съгласни с политиката на германя надявам се все повече държави да постъпят като чехя унгаря и т. Н. Да покажем че европа не е място за Ислямските фанатиците да ги натоварят и обратно и без това си имаме достатъчно проблеми

3

Братислава

преди 8 години

Ето това са народи с доблест като Словакия и Чехия. Това са истински славяни и християни. Само така братя

fallback