Снимка: Reuters, архив
fallback

Саудитска Арабия е предложила да построи 200 джамии в Германия, за да посрещнат вълната от мюсюлмански бежанци, съобщава International Business Times.

Хиляди сирийци, иракчани и афганистанци, както и бежанци от Северна Африка и Близкия Изток се стекоха в Европа, търсейки убежище. Това предизвика вълна от противоречиви реакции в Европа.

Oще по темата

Междувременно много хора се запитаха какво правят държавите от Залива, за да помогнат на онези, които напускат размирни региони.

Саудитска Арабия отговори. Ливанският вестник Ад-Дияр първи публикува информация за предложението, цитирайки искане от няколко шейха. Саудитска Арабия също така е предложила да дари поне $200 млн. по информация на Ад-Дияр.

Предложението на Саудитска Арабия е да бъде пострена по една джамия на всеки 100 бежанци, които потърсят убежище в Германия.

Междувременно арабският вестник ал Хаят подчерта, че обвиненията на Запада към страните от Залива са неоснователни. По данни на арабският ежедневник над 500 000 сирийци са намерили нов дом в Саудитска Арабия след началото на конфликта – като работници, а не бежанци.

Също така вестника споменава, че отделни личности от богатите страни в Залива са дарили общо около $900 млн. за поддръжка на бежанските лагери около сирийската граница.

В защита на арабските държави вестникът подчертава, че големият наплив от бежанци е нежелан заради демографски проблеми. За пример се посочват Обединените Арабски Емирства, където чужденците вече са повече от местните. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

КаМм

преди 8 години

Хитлер се обръща в гроба, джамии в любимата му Германия ,чистата арийска раса отива по дяволите ужас и безумие

126

Анонимен

преди 8 години

Естествено, че ще дадат пари за джамии! Че нали така им се сбъдва отколешната мечта арабите да завлядеят Европа! А ние ги каним с цветя, хляб и сол, че и джамии ще им дадем да си построят... Еволюцията унищожава глупавите видове. Явно съдбата на европеидната раса на континента е да бъде затрита поради собстваната й глупост. А правнуците ще изравят разкопки и ще показват на малките дечица какви народи са населявали континанта преди време. (както ние сега излагаме разкопки от траките)

125

Анонимен

преди 8 години

Баба Меркел ще затрие Германия Време и е за пенсия !

fallback