Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters
fallback

Владимир Путин заяви, че е още много рано да се говори за военен ангажимент на Русия в Сирия в борбата срещу организацията "Ислямска държава", съобщи Франс прес.

Oще по темата

На въпрос за евентуално включване на Русия във войната срещу "Ислямска държава", руският президент отговори: "Обмисляме различни варианти, но това, за което говорите, не е в програмата ни".

"Прекалено рано е да се каже дали сме готови да го направим. Предоставяме сериозна помощ на Сирия под формата на военна техника и обучение на войските, които въоръжаваме", каза той.

Държавният глава на Русия не даде подробности на какво ниво и в какви условия се прави това военно обучение, нито дали в Сирия има руски военни инструктори.

Съединените щати съобщиха, че проверяват достоверността на слухове, според които Москва води военни операции в Сирия. Вашингтон предупреди, че такива действия, ако се окажат верни, са дестабилизиращи и контрапродуктивни.

Тези слухове, които се разпространяват от няколко дни в близкоизточни вестници, са подхранвани от снимки в социалните мрежи. На тях се виждат военен самолет и дронове, а собствениците на акаунтите твърдят, че машините са руски и снимките са направени близо до Идлиб, в Северна Сирия.

Путин изрази мнение, че американските въздушни удари по позиции на радикалната групировка не са особено ефикасни.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback