Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Парламентът на Турция удължи с една година срока територията й да бъде използвана за нанасяне на военни удари към Сирия и Ирак.

Причина за това стана изострената ситуация в Близкия Изток и нарастващата заплаха от страна на радикалната групировка "Ислямска държава“.

На свиканото извънредно заседание на парламента почти всички партии гласуваха в подкрепа на това правителството да разреши и на чужди войски да се разположат в Турция.

Турция наскоро пое сериозна роля в борбата срещу "Ислямска държава". Южната ни съседка се присъедини към военновъздушни удари и позволи използването на военната база Инджирлик от американски изтребители и безпилотни самолети.

На този фон бунтовниците от терористичната организация "Ислямска държава" издадоха смъртна присъда на турския президент Реджеп Ердоган.

Ердоган е наречен "предател", проливащ кръвта на мюсюлманите, който се е продал на християните и евреите".

По темата вижте видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

ВЕрваме

11

Pimp C

преди 8 години

хахахах не вече се смея искрено , докога ще ни убеждават че ИД е някаква сила , докога ще крият че са една шепа овчари. НАТО , Турция даже Асад не е способен да го помете ?!?!??!?!?

10

така ли

преди 8 години

Че те до сега само помагаха от там на ислямска държава а нанасяха удари на кюрдите които реално се бият със ислямска държава.

fallback