Снимка: архив, Reuters
fallback

Двайсет и четирима души, сред които 10 полицаи, пострадаха, след като автобус попадна на заложена от терористи мина в турския окръг Мардин близо до границата със Сирия, съобщи ТАСС, позовавайки се на местни медии.

Според телевизия "Хабер Тюрк" терористичният акт е извършен от Кюрдската работническа партия /ПКК/. Местните сили за сигурност за започнали широкомащабна операция за издирване на виновните за инцидента.

В средата на юли турската армия проведе няколко операции срещу ПКК в Северен Ирак и на територията на Турция. В отговор на това ПКК започна бойни действия, като извършва нападения срещу силите за сигурност почти ежедневно.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 2Ти да не помисли Руснаците за БОГОВЕ? МЕГА СИЛНИТЕ ? То само Германия, Англия или Франция ще смажат Руските палячовци пък камо ли големите сили Турция и САЩ недей забравя че гърба на Турция е много голям не само че са силни но имат голям гръб. Хайде са пали да пасеш овцете не компетентен Бай *** ! ;)

15

Анонимен

преди 8 години

18:)Ердо си дава сам причините . Вместо да бомбардира И.Д , той се насочва в Северен Ирак срещу кюрдите . Какво става там - какво казват силите на ЕС ?Нали германски военни обучаваха там кюрдите да се бият с И.Д и ги хвалеха като добри бойци ?

14

Анонимен

преди 8 години

Като гледам както са тръгнали скоро ще счупят и арменския рекорд.

fallback