Снимка: Reuters, архив
fallback

Министерство на външните работи потвържди информацията за трима задържани български граждани на територията на Унгария във връзка с открития камион на австрийска магистрала, в който бяха намерени телата на имигранти.

Българското посолство в Будапеща е в постоянна връзка с всички местни власти, съобщават от МВнР и обещават повече подробности след приключване на работата на следствените действия.

Oще по темата
Както Dnes.bg писа, днес на пресконференция на началника на полицията в Бургенланд Ханс Петер Доскоцил съобщи, че българо-унгарска трафикантска мрежа стои зад смъртта на 71 мигранти, открити в хладилен камион на австрийска магистрала.

59 от починалите бежанци са мъже, 8 са жени и 4 са деца. Властите смятат, че жертвите са мигранти от Сирия и вероятно смъртта им е настъпила след задушаване в превозното средство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 8 години

умен си-------

29

Анонимен

преди 8 години

няма да забравите за мафиотски органи

28

аноминин

преди 8 години

първо шофьори не знаят че има хора в камиона - просто едно време дества ниакакв сигнал в кабината че падана тембаратирата и включва - второ никои не казала от каде тръгнал камион --- молти да се отговариат отговорни хора

fallback