Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия отмени забраната върху рускоезичната "Уикипедия", продължила няколко часа и предизвикала смут сред руските интернет потребители, предаде Асошиейтед прес.

Руският контролен орган по комуникациите изпрати снощи уведомления до интернет доставчиците с указание да блокират достъпа до "Уикипедия" на руски език, след като местен съд постанови, че нейна статия за хашиша съдържа забранена информация. Интернет потребители в Русия съобщиха вчера вечерта, че не са могли да влязат в руската версия на онлайн енциклопедията.

Oще по темата

Федералната служба по комуникациите извади сутринта "Уикипедия" от списъка със забранени уебсайтове, като каза, че информацията в статията е била редактирана, с което е било изпълнено решението на съда.

Според интернет потребители "Уикипедия", изглежда, не е редактирала статията, а само е променила заглавието й.

В Русия напоследък се приемат закони, определящи като "забранена" всякаква информация за употреба на наркотици, самоубийства и всичко, което може да бъде изтълкувано като подбуждащо омраза. Те позволяват на властите да предприемат действия срещу несъгласието и да блокират достъпа до който и да е уебсайт.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 8 години

Или новината е измислена или имат завидно скоростна съдебна система.

21

Анонимен

преди 8 години

29 Няма такова нещо , явно си се пообъркал , точно напротив именно поради пословичната германска педантичност за случилото се в КЦ лагерите има информация колкото щеше , да не говорим за свидетелските показания .Стига сте разпространявали откровените си лъжи и пълната си неосведоменост и невежество по въпроса

20

Одисей 1

преди 8 години

Тук са умрели десетки хиляди руски, румънски и финландски воини!------------------------------20 Опорката ти е стара отпреди разпадането на СССР , за това и пишеха навсякъде РУСНАЦИ ,а не само руснаци но и украинци , беларуси , литовци , латвийци , естонци , казахи , узбеки , таджики , азери , киргизи и още куп други

fallback