Снимка: Reuters
fallback

Стотици мигранти са преминали необезпокоявани от Гърция в Македония в неделя, предава Reuters.

Разположените по границата части за борба с безредиците са останали на мястото си, но не са направили опит да спрат или забавят постоянния поток от хора, повечето от които са бежанци от войната в Сирия и други конфликти в Близкия Изток.

По информация на агенцията, властите са изпратили няколко извънредни влака, както и автобуси от цялата страна, с които извозват мигрантите до границата със Сърбия.

Рано тази сутрин сръбската гранична полиция разреши влизането на няколко хиляди бежанци, които пристигнаха от съседна Македония. Хаосът от Гевгелия вече се премества в приемния център в Прешево.

След обработка на документите мигрантите поемат към Белград.

Според сръбски източник, пожелал анонимност, първата група от около 200 души е преминала границата около полунощ. По негови думи, само в неделя от Македония в Сърбия са влезли най-малко 5 хиляди мигранти.

По-рано днес македонският външен министър Митко Чавков заяви, че страната му се справя абсолютно сама с бежанската криза. Не е имало съдействие от нито една страна на ЕС, включително и от Гърция, откъдето идват бежанците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Suisse

преди 8 години

Не ги спирайте, напротив помагайте им да стигнат до държавите отговорни за тяхнота мизерия като Англия, Франция и т.н.

52

до :)

преди 8 години

Не им отваряй на тия тук приказката за турската армия и пкк. Това е дълга и дълбока тема. Трудно е да го схванат.

51

ити

преди 8 години

някви хорица на които къщите са сринати от бомби хвърляни от европейците,сега са в европа където местните искат да ги изколят..това е първия урок който трябва да научат за да успеят да се интегрират,тук в европа..тук живота е вълчи

fallback