Снимка: bgonair.bg
fallback

57% от германците не одобряват споразумението с Гърция. Това показва социологическо проучване на изданието Ханделсблат. Също така по-голямата част от германското общество не приема призива на МВФ за орязване на дълга.

В сряда Бундестагът трябва да одобри третия спасителен пакет за Атина, като много депутати настояват за гаранции, че фондът ще участва в помощта, за да гласуват положително.

Решение на управляващия борд обаче ще има едва през октомври, което означава, че германските депутати трябва да се доверят на канцлера Ангела Меркел, която вече изрази надежда, че МВФ няма да се отдръпне.

Междувременно гръцкият премиер Алексис Ципрас се отказа от намерението си да свика вот на доверие в парламента тази седмица. Това съобщават гръцките медии, цитирайки свои източници в правителството.

Мотивът на премиера е необходимостта да се свърши много работа по отношение на изпълнението на поетите ангажименти към кредиторите. Затова в близките дни не се очакват резки политически ходове.

В понеделник енергийният министър на Гърция Панос Скурлетис посочи в телевизионно интервю, че свикването на вот на доверие към гръцкото правителство е неизбежно.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg



Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Берлин

преди 8 години

И аз, като новопроизведин немец и данъкоплатец в Германия, не съм съгласен за тетия спасителен пакет.

4

Анонимен

преди 8 години

GERMANZITE SA KRADZI I RAZBOINIZI--OGRABIHA BALGARIA,A SEGA GRABIAT I GARZIA.

3

Кукувица

преди 8 години

Напълно загубени пари и една канцлеристка, която води отявлена противогерманска политика.Това не е кацлерка ,а приспивателно в голяма доза.

fallback