Снимка: bgonair.bg

Доналд Тръмп продължава да води пред останалите кандидати на републиканците за президент на САЩ. Според последните социологически проучвания той получава 17% подкрепа, изпреварвайки Скот Уокър и Марко Рубио. В това време в Мичиган Тръмп обвини конкурентите си, че защитават лобистки интереси.

Друг кандидат на републиканците – Джеб Буш, пък нападна Хилари Клинтън, заявявайки, че тя носи отговорност за възхода на Ислямска държава, тъй като е игнорирала заплахата, когато е била държавен секретар на САЩ.

Още по темата

Въпреки че остава лидер по популярност, Тръмп записва спад на доверието – от 26 на 17%. Така нагласите сред републиканците остават силно фрагментирани и изходът от надпреварата изглежда непредсказуем. Нещо повече – Доналд Тръмп все още не отхвърля възможността да се яви като независим кандидат за вота.

"Вратата за това все още е отворена", посочи магнатът. Той продължи със словесните си атаки спрямо опонентите си, обвинявайки ги, че нямат необходимата енергия за държавните дела.

"Обвиняват ме за острия ми тон. Какъв да бъде той, когато в Близкия изток убиват християни?", заяви Тръмп.

Той нападна Джеб Буш с думите, че ако пред Буш е на лице дилема дали да върне автомобилен завод в САЩ например или да защити лобистки интереси, той няма да се поколебае и ще направи второто.

Вижте повече в репортажа на България Он Ер:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase