Снимка: Facebook
fallback

Българин покатери и паркира колата си на тротоар в Лондон пред смаяния поглед на британци, които не са виждали подобно нещо.

На такъв случай се натъкнала Вероника Боновска, която от 8 години и половина живее в британската столица и публикува във Facebook снимката на автомобила.

Жената излива своето възмущение срещу неспазването на правилата във Великобритания, разказвайки с изумление за гледката, на която се е натъкнала.

"Вървя си аз из квартала в Лондон и се натъквам на кола, нагло паркирана на тротоара. Започнах да се смея, тъй като за 8 години и половина тук не съм виждала такова нещо. Захилих се и си викам: "Супер, чувствам си се като в къщи, като в България". Оказа се, че наистина колата е с българска регистрация. Кеф баце!", пише тя.

Някой ще каже, че коментарът е излишен, но това не е така, защото видиш ли подобна родна наглост в чужбина ти става хем смешно, хем тъжно, хем много срамно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

hum

преди 8 години

Това никак не е смешно, незнам каква е тази мода да се смеем на подобни неща в Бг. Смеха ни прави жалки и лековато нехайни към подобни явления, за да скрием очудващ непукизъм, сякаш нищо от това няма значение..., но така и ние самите губим значение

109

HT

преди 8 години

Някои от предишните коментари не са базирани на факти, а на предположения относно значението на показаната пътна маркировка. Съгласно британския Правилник за Движение по Пътищата (The Official Highway Code, edition 2015), две напречни жълти линии на бордюра означават пълна забрана за товарене/разтоварване ("No loading or unloading at any time").По принцип паркирането върху тротоара не е разрешено, а в редките изключения тези места са маркирани с бяла прекъсната линия.

108

PD

преди 8 години

Никой не се ражда научен на ред и дисциплина.Тя се възпитава, и най вече с системна работа на определените да отговарят за нея, държавни структури.Човека, ако е нарушил реда, ще си понесе последствията и всичко е наред.Ако е теле и не разбира защо в големите общности е важно, да има много добра организация и ред, ще бъде принуден по метода на остена да се съобразява. Останалото е поза, "да се правиш на по вярващ от папата"докато обаче се правиш на такъв какъвто не си, изпускаш да разбереш себе

fallback