Снимка: bgonair.bg

Европейската комисия предложи финансова помощ за Франция и Великобритания за справяне с притока на мигранти. Повече от 630 милиона евро ще бъдат отпуснати на двете страни. Междувременно около хиляда души в Латвия протестираха срещу решението на правителството да приеме 250 бежанци от Африка.

За Франция са отделени повече от 266 милиона евро, а за Великобритания са предназначени повече от 370 милиона евро за периода 2014-2020 година. През последните дни тунелът под Ламанша е щурмуван от нелегални имигранти, които се опитват да достигнат до Острова.

Вътрешните министри на Франция и Великобритания Бернар Казньов и Тереза Мей заявиха, че справянето с този проблем е приоритет на европейско и международно ниво. Двете страни се договориха да засилят видеонаблюдението в района на тунела и да изградят по-сериозни огради.

Британският външен министър Филип Хамънд увери, че са приети известни мерки в сътрудничество с френските власти и управата на Евротунел, които вече дават резултат.

Междувременно в Латвия пред сградата на Министерския съвет се събраха около 1000 души, които протестираха срещу решението на правителството да приеме 250 бежанци от Африка. Те носеха плакати с надписи "Стоп на мигрантите", "Ние сме против солидарността", "Приемането - не е решение, а ескалация".

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase