Снимка: Dailymail
fallback

Жителите на Кале напускат панически домовете си, изграждат преградни мрежи или поставят капани срещу превземащите града бежанци, пише "Дейли мейл".

Отчаяните местни стигат и до там да продават имотите си след редица кражби от домовете им.

Фермер, живеещ в района, е взел мерки – поставил е термовизионни камери и електрически проводници около вече необитаематa си къща от страх тя да не се превърне в дом за имигрантите.

Oще по темата

Все по-честа гледка в Кале са табелите, окачени на огради с бодлива тел, които крещят: "Опасност!".

Улицата "Rue de Gravelines" в града, която води до бежанския лагер, известен с името “джунглата“, пък е осеяна с надписи "Продава се".

Местен жител споделя пред изданието, че мотивът за неговото напускане е именно претъпкания лагер.

Мъж с името Рене споделя, че от общо 4 къщи в близост, той е вторият, решил да напусне дома си. Рене, който е пенсионер, е живял в имота си в Кале близо 3 години, като през това време се е радвал на спокойствие. Сега обаче е превзет от страха, който изпитва неговата 18-годишна дъщеря при пътуването си с автобус през Кале в късните часове на деня.

Срещу неговата къща се простира широка зелена алея, върху която 30-ина имигранти всекидневно сядат, за да се свържат с интернет достъпа на съседните домакинства. Към това Рене допълва: "Те се възползват от безплатния WiFi достъп, а и даже се случва от простора да изчезват дрехи. Имам дъщеря, която не мога да оставя да се разхожда на спокойствие, за това се налага да я прибирам".

Рене разказва за случай, в който той се прибира в дома си, но забелязал липсващо бельо на дъщеря му и негова тениска.

Лагерът за бежанци е в окаяно състояние, твърди той и въпреки крадливите набези остава съпричастен към нелекия живот на бежанците - редовно оставя пред дома си стари мебели и детски играчки, които да бъдат прибрани от нуждаещите се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

2

преди 8 години

Политиците са за бесене...всички.....унищожиха страните си

46

младен

преди 8 години

До Анонимен"Тази напаст е навлечена от..."Споко след като това стане ще дойдат израелтяните и без никой нищо да им каже или намекне за чеовечност, ще ги заличат от земята и ще се настанят те тука. Те на такъв план ми намирисва.

45

младен

преди 8 години

"Жителите на Кале напускат панически домовете си, изграждат преградни мрежи или поставят капани срещу превземащите града бежанци, пише "Дейли мейл".Отчаяните местни стигат и до там да продават имотите си след редица кражби от домовете им."А едно време, не толкова отдавна, са били демократично толерантни защитаващи правата на ЧОВЕКА !!!

fallback