Снимка: архив, Reuters
fallback

Швеция е изгонила руски дипломат, а Русия е отговорила по същия начин, като е изгонила високопоставен дипломат от шведското посолство в Москва, съобщи външното министерство в Стокхолм, цитирано от Ройтерс.

Не се съобщава кога са изгонени двамата дипломати от съответните столици.

Представителят на пресслужбата на външното министерство на скандинавската страна Юхан Тегел заяви, че изгонването "ще се отрази на отношенията" между Швеция и Русия.

Според него руските действия не са в съответствие с Виенската дипломатическа конвенция, но отказа подробности по случая.

Швеция рязко критикува руските действия в Украйна и засилената военна активност на руски кораби и самолети в района на Балтийско море, която доведе до покачване на напрежението там, отбелязва Ройтерс.

От руското външно министерство засега няма коментар по случая.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

чакам

преди 8 години

руснаците само могат да си мечтаят за стандарта на Швеция .Но това е блян другари путинци . Ще си умрете като кучета които защитават господаря си, не себе си !

23

kokospa

преди 8 години

Ей, като толкова обичате Русия отървете ни и отидете там.Седнали сте селяци да хулите една от най-социялните и грижовни към хората държави Швеция.Идете и станете крепостни на милия ви Путин-ще получите право да се напивате на воля,да не виждате интернет и да участвате във военни олиампиади.И безплатно промиване на малкото мозък който имате.

22

Венелин

преди 8 години

до 19От Петър I, който ги разбива при Полтава тотално, та докато се превърнат от велика северна империя в днешната малка държава. Прочети нещо от историята на Европа, че наистина си за смях!

fallback