Снимка: bgonair.bg
fallback

Евентуални американски въздушни удари в Сирия ще компрометират борбата с Ислямска държава. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след среща с катарския си колега Халид ал-Атиях.

Лавров нарече контрапродуктивни плановете на Пентагона да защитава сирийската опозиция с военна авиация и обвини Вашингтон, че нарушава международното право.

Според руския външен министър агресивните действия на САЩ ще попречат за сформирането на единен фронт за борба с тероризма. Така, по думите му, организации като Ислямска държава и ал-Нусра ще се чувстват по-комфортно в региона.

В катарската столица Доха Лавров проведе среща и с американския си колега Джон Кери, на която е изразил позицията на Москва, че решение на сирийската криза може да има само чрез диалог между всички страни.

Руският първи дипломат споделя, че правилната дипломатическа посока на този етап е безрезервна подкрепа за сирийското и иракското правителство.

"Ние осъществяваме военна и техническа помощ и на двете държави в борбата с джихадистите", изтъкна Лавров. В същото време от офиса на Джон Кери публикуваха негово изявление, в което се казва, че бруталността на сирийския президент Башар Асад срещу сирийския народ е довело до включването на повече чуждестранни бойци в редиците на Ислямска държава.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:



Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Путиноид

преди 8 години

Защо другари рубладжии и *** се притеснявате, като кажа, че вярвам на Лавров? Нещо понамирисвате на жалки продажници! А наричате другите ***! Ще ви оставя тъпо замислени с въпроса: с какво путинофилите са по-добри от ***?

10

Анонимен

преди 8 години

Лавров така говори че няма изобщо да се оправят нещата в Сирия.Какво толкова сте притеснени от военната си база ли в Тартус?

9

до 2

преди 8 години

Легитимно правителство да избива собствения народ трябва и Бойко да ти хвърля отгоре бомбите че тогава да ти дойде акъла на теб.

fallback