Аятолах Хаменей. Снимка: архив, Reuters
fallback

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей разкритикува ЕС, след като върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини пристигна на първата си визита в Техеран, предаде Франс прес.

"Европейците причиниха най-големите войни в историята, които убиха много хора и които причиниха злини и на нас", е написал в акаунта си в Тwitter аятолахът.

"Именно след тези войни беше създадено опасното и смъртоносно ционистко образувание (държавата Израел) в сърцето на ислямския свят", пише също Хаменей.

Коментарите му се появиха в деня на визитата на Могерини, която пристигна в Иран, за да обсъди изпълнението на споразумението за иранската ядрена програма, сключено на 14 юли.

Али Хаменей, без чието одобрение ядрените преговори и споразумението между Иран и световните сили нямаше да бъдат възможни, вече разкритикува "арогантността" на САЩ малко след 14 юли, припомня АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

От 42

преди 8 години

Дори ако говориме за чернокожите роби в америка не трябва да забравяме факта че те може да са транспортирани през окена от европеци и там да са продадени на европейци, но са били заловени и заробени в африка от африканци, които след това са ги продали на европейците.Робство е имало по целия свят през цялата история на човечеството, докато британкият кралски флот не решава да започне война срещу търговията на роби което слага край на робството в целия свят.

27

Анонимен

преди 8 години

До 681"Не словоблудствайте, а мислете- всички големи събития в живота на човечеството са рожба на европа -робство, войни, колонизиране на държави и континенти!"Ти нормален ли си бе пич? Робството, войните, колонизациите, не са измислени от европейцит. Робство, войни ис колонизации са правили абсолчтно всияки човешки групи, във всеки край на света, във всеки един исторически период преди 20-ти век.Белите хора са тези които слагат край на робстово в целия свят, най вече британците.

26

Анонимен

преди 8 години

Глупости. Най-голямата война в историята е джихада. Започнала е още от измислянето на исляма и продължава и до днешен ден.

fallback