Снимка: Reuters
fallback

Руският президент Владимир Путин, който от вчера е в Калининградска област - руски анклав между Полша и Литва с излаз на Балтийско море, покани литовците да отидат да живеят в Русия.

В разговор с временно изпълняващия длъжността губернатор на областта Путин отбеляза, че населението на Литва намалява, съобщи ТАСС.

"Скоро няма да има кой да идва в Калининградска област. Колко беше населението на Литва преди, в съветско време?", попита Путин.

Губернаторът Николай Цуканов каза, че по съветско време в Литва са живеели повече от 3,5 милиона, а сега там са останали само около 1,4 милиона.

"Повече от половината са заминали от страната. Да идват при нас", каза Путин.
 
В същото време той призова руснаците да не се радват на проблемите, които имат съседните страни. И допълни, че всеки си има проблеми и нека Русия си решава своите, съобщи руският информационен портал РБК.

Днес Путин ще участва в тържествата по случай Деня на Военно-морския флот на Русия в град Балтийск, Калининградска област. Путин ще присъства на парада в акваторията на Калининградския морски корабоплавателен канал.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

Боби

преди 8 години

До Анонимен 272Анонимни пиши си името та да ти се смеем. Та значи Учена главо над 60% от територията на РФ през лятото температурата едвам достига 20 градуса целзии. Рускините края на Септември при бурен вятър се излежават с удоволствие на 20градуса на нашето черноморие защото това за тях са летни температури на въздух и вода. В такъв случай за какво са има Климатици Професоре?

171

ао

преди 8 години

*** *** народ слаба държава към анонимен

170

аа

преди 8 години

боже боже човек шегува а те пишат литва държава два човека и половина путин направо плаче за тях а крим това русия поне няма война *** порошенко щеше да напрани кото донбас

fallback