Снимка: Официалният сайт на президента на Беларус.
fallback

Президентът на Беларус Александър Лукашенко научи знаменития актьор Жерар Депардийо да коси с ръчна коса. Това се съобщава на официалния сайт на Лукашенко. Френският актьор е на посещение в Беларус.

В неформална обстановка Лукашенко е разговарял с госта си за селското стопанство и технологиите за отглеждане на екологично чисти храни. „Бяха засегнати и възможните перспективи пред проекта за сътрудничество между Беларус и Франция в областта на културата и изкуствата“, се посочва на сайта.

Лукашенко е разходил Депардийо из официалната си резиденция и му е показал образци беларуска селскостопанска техника.

Посланикът на Минск във Франция Павел Латушко разказа, че Депардийо е пристигнал в Беларус, воден от интереса си към селското стопанство. По-специално той е пожелал да посети животновъдния комплекс „Озерицкий-Агро“ в околностите на Минск.

Депардийо се занимава от над 25 години професионално с производство на вино. Той притежава многобройни лозя във Франция, както и в Мароко, Испания, Аржентина, Италия и Алжир.

Преди да започне политическата си кариера, Александър Лукашенко се е занимавал със селско стопанство. Той е израснал на село, през 1982 г. става заместник-председател на колхоз, през 1985 г. - партиен организатор на колхоз, а през 1987 г. - директор на совхоз. През 2011 г. беше предложено на Лукашенко да бъде издигнат приживе паметник заради програмата за възраждане на селото, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 8 години

днес Белорус е много по-напред от Белорус!!!!и да не ни харесва ...е така.няма безработица, безплатна медицина и образование, силна социална политика(10 000- десет хиляди) долара за трето дете и т. н. закони имат и ги спазват.и т. н. и т.н.така че има да ги гониммммм

21

BARSA

преди 8 години

До ШопЯвно говориш за друга държава, а не за Беларус

20

Анонимен

преди 8 години

***, ти май само руски и белоруски вестници четеш.Пазачите имат повече свободно време.Я кажи кой отрасъл от българската икономика може да сесравнява с белоруската индустрия.

fallback