Снимка: Архив Reuters
fallback

Коалицията начело със САЩ разпръсна със самолети над град Ракка - фактическата столица на Ислямска държава в Сирия, листовки, в които обещава на хората, че в техния район ще се възцари свобода, предаде Асошиейтед прес.

Противопоставяща се на Ислямска държава организация, наречена "Ракка е тихомълком избивана" и действащият във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права съобщиха, че на листовките били изобразени убити екстремисти, обърнат надолу флаг на Ислямска държава и надпис "Свободата ще дойде".

Листовките бяха пуснати над Ракка, докато кюрдски бойци напредват в северна Сирия и са на 50 км северно от Ракка, посочва АП.

Самолети на коалицията са пускали подобни листовки и в миналото. На една от тях били изобразени маскирани бойци от Ислямска държава, които хвърлят хора в месомелачка.

Вчера екстремистите дадоха четиридневен срок на интернет кафетата в Ракка да прекъснат доставянето на безжична връзка с интернет на съседните къщи, съобщиха двете неправителствени организации.
Ислямска държава контролира около една трета от територията на Сирия и Ирак, където обяви "халифат", напомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Наблюдател

преди 8 години

'САЩ "атакува" Ислямска държава с листовки " Може да пробват и с бомбони....

6

Анонимен

преди 8 години

Трябвало е и писалки. Нали се казва "Писалката е по остра от меч"

5

хахаха

преди 8 години

До скоро ги замеряха с пачки, сега сменили тактиката

fallback