Снимка: Архив Reuters
fallback

Споразумението за иранската ядрена програма по никакъв начин не пречи на Пентагона да запази възможността за военен вариант, за да попречи на Иран да се сдобие с ядрено оръжие, заяви министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър пред журналисти в самолета на път за Израел, предаде Франс прес.

Министърът пристигна снощи в Израел - първия етап от обиколката му из Близкия изток. Той ще посети също Саудитска Арабия и Йордания.

Една от причините, поради които това споразумение е добро е, че то по никакъв начин не изключва военния вариант, ако Иран се опита да се сдобие с бомба, каза министърът.

 "Ние запазваме и постоянно работим за подобряване на този вариант", подчерта той. Съединените щати ще продължат да задълбочават военното сътрудничество с традиционните си съюзници в района, като Израел и Саудитска Арабия, продължи той. Заради агресивния потенциал и злонамерените действия на Иран и заради борбата с екстремистки групи като Ислямска държава, ние ще се стремим постоянно да укрепваме позициите си в района, добави Аштън Картър.

С Израел Съединените щати работят в сферата на противоракетната отбрана, борбата с тероризма и още много други сфери, обясни министърът. Със Саудитска Арабия и страните от Залива САЩ засилват сътрудничеството в борбата с тероризма, подготовката на специални сили, сигурността на мореплаването, противоракетната и противовъздушната отбрана и киберсигурността, каза той.

След споразумението с Иран Израел ще се опита да получи компенсации от САЩ под формата на увеличаване на американската военна помощ, посочва АФП, като се позовава на израелски медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

НФБ

преди 8 години

До asdСащ световни терористиСащ световни лихвари. .Взимат ти природните ресурси срещу зелена тоалетна хартия. .Някои работят от сутрин до здрач за коричка хляб а сащ печатат ли печатат зелена тоалетна хартия. .Кога сащ ще представи програма за намаляване на дълга. .Кога сащ ще се демократизира. .Едни и същи фамилии управляват страната. .олигархия и мафия въртят света. ..

9

Пешо

преди 8 години

Не мога да разбера тези кравари до кога ще се мислят за господ...??

8

Men

преди 8 години

Как така цялата планета са терористи като седейки в собствените си държави са терористи а американите умиротворители примери са - Югославия Ирак ЛИбия и т.н.

fallback