Снимка: архив, Reuters
fallback

Руският външен министър Сергей Лавров призова украинската армия да започне демилитализирането на село Широкино. Този призив беше отправен по време на телефонен разговор с украинския външен министър Павло Климкин, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

Бунтовниците се изтеглиха от тази стратегическа зона, разположена на десетина километра от град Мариупол, припомня Франс прес. Лавров призова украинския си колега и за уреждане на въпросите, касаещи проекта за конституционна реформа в Украйна, за която се предполага, че би трябвало да даде повече автономия на регионите в източната сепаратистка част на Украйна.

Русия упреква Киев, че не е включил в подготовката на реформата представители на сепаратистките региони. В телефонния разговор с Климкин Лавров е подчертал необходимостта от директен диалог между Киев, Донецк и Луганск.
Лавров освен това проведе телефонни разговори по отделно и с американския държавен секретар Джон Кери и с германския министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер.

В разговора с Кери двамата дипломати са обсъдили ситуацията в Сирия и реализацията на минските договорености за изход от украинската криза. В разговора със Щайнмайер са подчертали необходимостта от скорошно изтегляне на украинските войски от Широкино. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Боби

преди 8 години

До Анонимен 881. 500$ беше преди години когато барела беше 150$ в момента Булгаргаз дава за крайни потребители цена от 250лв2. НАЙ-ГОЛЯМАТА И ВСЕ ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАЩА ЯДРЕНА КАТАСТРОФА Е С АМЕРИКАНСКИ РЕАКТОРИ И ЦЕНТРАЛА.3. Отработеното горива което не връщаш на Хамериканците ТИ УМНИКО ТРЯБВА ДА ГО ПАЗИШ И ОХРАНЯВАШ ДЪЛБОКО ПОД ТВОЯТА ПЛОДОРОДНА ЗЕМЯ СТОЛЕТИЯ!!!4. Рашките взимат отработеното гориво защото тяхното гориво може да се РЕЦИЛКИРА и пак да се ползва в Ядрени реактори.

48

РАД

преди 8 години

До РусофилКато гледам тия пък, дето са се хванали с Русия колко са добре ... :):)Примери колкото щеш: Беларус, Армения, Куба, Венецуела и всички измислени сепаратистки реСпублики, признати само от Москва, дето са на системи, щото нямат никаква самостоятелна икономика :)

47

Анонимен

преди 8 години

До БЪЛГАРИНАми спри да говориш на английски, бре кавал. На какъв език говорят с теб англичаните, на руски ли или на български.

fallback