Снимка: архив Reuters
fallback

По данни на централната избирателна комисия във вота за органи на местната власт в Корейската народнодемократична република /КНДР/ са участвали 99,87 процента от избирателите. Те са гласували "с огромен ентусиазъм", предаде ТАСС.

"Изборите позволиха да се бетонира революционната власт в страната", се подчертава в съобщение на Корейската централна телеграфна агенция /КЦТА/. В избирателните секции са били поканени представители на дипломатическия корпус и акредитирани в КНДР чуждестранни журналисти - кореспондента на ТАСС, от китайската агенция Синхуа, както и от Китайската централна телевизия.

След гласуването ще бъде определен съставът на местните парламенти на провинциално, градско и окръжно ниво.
Тъй като във всеки избирателен район има само по един кандидат, в КНДР няма предизборна кампания, а агитацията е насочена главно към осигуряването на максимално висока избирателна активност.

Според севернокорейската конституция срокът на мандата на представителите в тези парламенти е 4 години. На сесиите на тези органи, които се провеждат 1-2 пъти годишно, се приема местният бюджет и планът за развитие на народното стопанство. Там се избират също председатели на народните и административните комитети, съдии и заседатели.

На изборите за местна власт в КНДР преди четири години отново участваха 99,97 процента от регистрираните избиратели.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 8 години

Като жив пример какви са разликите между комунизма и демокрацията може да се ползва северна и южна Корея, две граничещи държави, ЕДИН И СЪЩ НАРОД. Едните се развиват по американски модел (Южна Корея), което обуславя изключително висок стандарт на живот, а другите (Северна Корея) по руски модел, което е довело до изключително ниското качество на живот-тоталитаризъм, бедност, мизерия, страх, публични убийства по стадионите - като този лукс е гарантиран от ел.огради, минни полета, картечници

91

666

преди 8 години

Този филм сме го гледали.

90

Анонимен

преди 8 години

VSICKI DA GLASUVAME ZA GERB I BOIKO BORISOV-SAMO TOI SHTE IZVEDE STRANATA OT KRIZATA.

fallback