Снимка: архив, Reuters

Бостънският атентатор Джохар Царнаев е преместен в затвор със строг режим на сигурност в западния американски щат Колорадо, където ще остане до преместването си в "коридора на смъртта". Това съобщи Федералното бюро за затворите в САЩ, предаде Франс прес.

21-годишният Царнаев - американски гражданин от чеченски произход, бе осъден на смърт на 24 юни за атентата през 2013 година по време на Бостънския маратон. От самоделните бомби на Джохар и брат му загинаха трима души и бяха ранени други 264, припомня БТА.

Още по темата

Според в. "Бостън глоуб", в петък Джохар Царнаев е преместен в затвора, известен като "Супермакс", където наред с още 416 души лежат французинът Закариас Мусауи, осъден във връзка с терористичните атаки в САЩ на 11 септември, и американецът Тед Казински, познат с прякора Юнабомбър заради изпращаните колети бомби, убили за 18 години трима и ранили 23 души.

На 6 юли Царнаев поиска нов процес, преди да изтекат и две седмици, откакто за пръв път поднесе публично извинения за престъплението си на съдебно заседание, на което официално бе произнесена смъртната му присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase