Снимка: архив Reuters
fallback

В 30-километровата "мъртва зона" около Чернобилската АЕЦ са ликвидирани всички огнища на пожара, съобщи пресцентърът на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна, цитиран от ТАСС.

Продължава гасенето на локализирани огнища на тлеещ торф край селата Ковшиловка, Глинка, Старая Красница и Лубянка на обща площ от 26 хектара.

Oще по темата
Огнеборците са успели да попречат на разпространяването на пожара към горските масиви.

В потушаването на пожара, избухнал в понеделник вечерта, участваха над 150 пожарникари и 24 единици техника.

Както Dnes.bg писа, горският пожар в близост до Чернобил възникна на 29 юни. Експертите измериха по-висок радиационен фон в района на пожара. Въпреки това обаче нивата на радиация и в Румъния, и в Молдова, и в България са в допустимите норми. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Атакист

преди 8 години

Като Украйна няма друга държава тъй динамична на света. Екшъна е колкото чест и голям толкова и брутален. Обаче са як и красив народ. Ето това е народ който бих приел да дойде в България за да си решим демографския проблем. Евала на Кличко. Нашета мутра лихвар реши че може да му скача и на него. И сигурно още му бучат в главата залповете на Кличко! Не случайно в химна на Украйна се пее "враговете ни ще изчезнат като роса на слънце"! Украйна е острието на СССР.

8

Анонимен

преди 8 години

"Събщи Украйна" - мене ей това ме притеснява!

7

vesko02

преди 8 години

БСП за днес не предвиждат мероприятия на открито,може пък наистина да няма опасност.

fallback