Снимка: архив Reuters
fallback

Най-високопоставеният дипломат на САЩ в Хавана, шефът на американската секция за интересите Джефри де Лаурентис, предаде на кубинския министър на външните работи Марселиньо Медина писмо от президента Барак Обама до кубинския му колега Раул Кастро относно възстановяването на дипломатическите отношения между двете страни, съобщи Ройтерс.

Според кубинското външно министерство в писмото се казва, че Куба и САЩ, които скъсаха дипломатическите връзки  преди 54 години ще отворят посолства на 20 юли. Писмото беше връчено в кубинското външно министерство, след което Де Лаурентис и Медина си стиснаха ръцете пред знамената на Куба и на САЩ.

Очаква се по-късно днес американският президент Барак Обама да направи изявление в Розовата градина на Белия дом за дипломатическите отношения с Хавана. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

партиен член

преди 8 години

Само да не стане така че , след време Кубинците да викат : при Кастро беше по добре.

13

Анонимен

преди 8 години

Харизанов,Теб от коя лудница те изпуснаха. Путин никога няма да играе на голи обещания.И за какво са му военни бази след като дори Русия да взриви всичките си ядрениоръжия на собствена територия, това ще бъде край на света.Първата и втората светаовни войни бяха за ресурси, т.е. новоразвитите страни катоГермания нямаха колонии и откъде да грабят.На Русия не и трябват никакви колонии защото е най-богатата на ресурси държава в света.

12

Анонимен

преди 8 години

До 15:Много си ***. Децата и те ли трябва да работят за да ядат?А старите хора, болните, инвалидите?Бременните жени и бебетата също ли трябва да работят?

fallback