Снимка: БТА
fallback

Общ преглед
Индонезийски военнотранспортен самолет Си-130 "Херкулес" се разби днес в хотел и къщи в жилищен район в разположения в северната част на индонезийския остров Суматра град Медан.

Загинали са най-малко 30 души, но броят може да нарасне, предаде Ройтерс, като се позова на говорител на индонезийските спасителни служби.

Самолетът е пътувал от база на индонезийските военновъздушни сили в Медан към отдалечените острови Натуна и се е разбил няколко минути след излитането си. Според индонезийски медии пилотът поискал разрешение да се върне обратно поради технически проблем.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

до 1

преди 8 години

Не помниш ли преди месец беше, като аварира руски боинг и кацна спешно.

5

до 5

преди 8 години

Нормално е да използват Еърбъси, те са европейски самолети, по-добри са и са много по-напреднали технологично от американските летящи кочини, затова и Еърбъс реализира по-големи продажби от Боинг.

4

до славянин

преди 8 години

Дори "Аерофлот" вече почти не използва руски самолети. Щото са много хубави затова ги замениха почти изцяло с Еърбъс. Навсякъде по света в гражданската авиация се използват предимно Боинг и Еърбъс. Това че няколко страни ползвали дърти руски коптори заради ниската им цена нищо не означава.

fallback