Снимка: bgonair.bg
fallback

Ислямска държава е основната заплаха за мира в съвременния свят, коментира в сутрешния блок на Bulgaria On Air ген. Кирил Цветков. Той подчерта, че проблемът с джихадистите няма да се реши само с въздушни удари.

"НАТО, ЕС и цялата световна общественост е съсредоточена в решаването на проблема. Има коалиция от държави, които се опитват да спрат разрастването на Ислямска държава, въпреки че засега няма особен резлутат. Въздушните удари нямат някакъв сериозен успех", заяви Цветков.

По думите му без сухопътни операции няма как да бъде решен проблемът с джихадистите.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 8 години

А според мен не трябва да жертват животи заради непрестанните конфлики на шиити и сунита в тоя край на света. Просто трябва да ги изолират икономически и да престанат да пускат потенциални терористи в Европа. За тези с доказани връзки с радикални елементи--вън от Европа без значение какво гражданство имат. Но няма да стане.

18

srael

преди 8 години

До TulskiТулски , я помисли още веднъж. Да пуснат пехота, за да умрат войници, за да запазят живота на бъдещите терористи или за да не кажат че само араби умират ? Булгарская , примитивская.

17

Гарибалди

преди 8 години

Господин Цветков,Вие наистина ли вярвате ,че САЩ искат да унищожат ИД? Аз не съм сигурен в това. Сащ се намесиха с въздушни удари за да защитят кюрдите които помогнаха много на САЩ във войната срещу Садам Хюсеин.Ако Сащ знаеха че след свалянето на Хюсеин в Ирак ще дойде един режим не по-малко враждебен към САЩ то те не биха водили тази война. Колкото до ефективноста на въздушните удари. Ако те са с мащабноста на ударите срещу Югославия или Либия ще са ефикасни.Сега САЩ имитират само удари..

fallback